15 / 05 / 2024

Temel Gayrimenkul Şirketi, Ömer Koç tarafından kuruldu!

Temel Gayrimenkul Şirketi, Ömer Koç tarafından kuruldu!

Koç ailesi, bir yıl kadar önce peş peşe gayrimenkul geliştirme şirketleri kurmuştu



Bu şirketlerin kuruluşunu da Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç yapmıştı. Geçen yıl aralık ayında 3 şirket birden kurularak aileye ait gayrimenkuller Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul bünyesinde toplanmıştı. Nakkaş ve Avas, daha önce kurulan aynı isimdeki Koç şirketlerinin yeni bir yapıyla devamı niteliğindeydi. Temel Gayrimenkul ise Koç ailesinin iki kuşağını bir araya getiren yeni bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor.


Bu şirketlerden ikisi Rahmi Koç ve oğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a ait. Nakkaş Gayrimenkul'ün yüzde 99 hissesi Mustafa Koç, yüzde Ti de Rahmi Koç üzerinde görünüyor. 2 milyon 570 bin TL sermayeli Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited'in yüzde 99'u Rahmi Koç'a, yüzde 1'i de „ Mustafa Koç'a ait. Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited'de ise ailenin tamamı ortak. 5 milyon 500 bin TL sermayeli bu şirketin ortaklan ve payları şöyle:


Rahmi Koç (yüzde 24.7), ablası Semahat Arsel (yüzde 24.75), kız kardeşi Suna Kıraç (yüzde 21.09), oğulları Mustafa Koç (yüzde 8.49), Ömer Koç (yüzde 8.49) ve Ali Koç (yüzde 8.53) ile Suna ve inan Kıraç çiftinin kızı ipek Kıraç (yüzde 3.94).


Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra, gelelim Rahmi Koç'un ortanca oğlu Ömer Koç'un geçen hafta aileden bağımsız kurduğu gayrimenkul şirketine... Ömer Koç'un tarihe ilgisini herkes bilir. Bu yüzden olmalı ki şirketine Osmanlı Sarayı'na eleman yetiştiren Enderun'un ismini vermiş. 50 bin TL sermayeli Enderun Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Ticaretin merkezi, aynı zamanda Koç Holdingin de merkezi olan Nakkaştepe gözüküyor. Ömer Koç'un neden aileden bağımsız bir gayrimenkul şirketi kurduğunu öğrenemedik. İlginç bir gelişme olduğu için sizlere aktaralım istedik.

Para Dergisi


Geri Dön