29 / 04 / 2024

Temettü takvimi 2023: Hangi şirketler temettü verecek? İşte detaylar..

Temettü takvimi 2023: Hangi şirketler temettü verecek? İşte detaylar..

Temettü takvimi ve şirketler tarafından dağıtılacak kar payı dağıtımı için yapılan araştırmalar hız kazanıyor. Doas, Apple, Doğuş Otomotiv, BİM, Midas, Tüpraş, Mavi, Akbank ve Şişecam gibi birçok önemli şirketin temettü tarihleri merak konusu. 



Borsa İstanbul'da (BİST), 2023 yılında kar payı dağıtacak olan beş önemli şirketi açıkladı. İşte bu yılın temettü ödemesi yapacak olan şirketler ve detayları...

Vakıf Menkul VKFYO

23-27 Ekim haftasında, yatırımcıların dikkatini çeken ve hissedarlarına temettü ödemesi yapacak ilk şirket Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) olarak öne çıkıyor. 25 Ekim Çarşamba günü, VKFYO, pay başına net 0.0367 TL kar payı dağıtarak yatırımcılarına kazançlı bir fırsat sunacak. Sasa Polyester, sermaye artırımı konusunda yaptığı açıklamada, yüzde 0,09 temettü vereceğini açıkladı. 

Orçay Ortaköy ORCAY

Orçay Ortaköy Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ORCAY), kesinleşen nakit kâr payı hak kullanım tarihini 26 Ekim olarak ilan etmiş bulunmaktadır. Şirket, yatırımcılarına Perşembe günü temettü ödemesi yapacak ve bu ödeme her ORCAY hissesi başına net 0.1688 TL kâr payını içerecektir. ORCAY'ın temettü verimliliği ise yüzde 2,41 olarak hesaplanmıştır.

 Temettü takvimi 2023: Hangi şirketler temettü verecek? İşte detaylar..

Gür-sel Turizm GRSEL

GÜR-SEL Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret A.Ş. (GRSEL), yatırımcılarına memnuniyetle duyurulur: Şirketimiz, hissedarlarına net 0.0882 TL temettü ödemesi yapma kararı almış ve bu ödemenin dağıtım tarihi 27 Ekim Cuma günü olarak belirlenmiştir. Bu gelişme, GRSEL hissedarlarını sevindirmeye devam ediyor. GRSEL, yüzde 0,55 oranında bir temettü verimine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. 

Osmanlı Yatırım Osmen

27 Ekim Cuma günü kar payı dağıtımında bulunacak şirketler arasında özellikle Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (OSMEN) dikkat çekiyor. OSMEN, temettü ödemelerinin üçüncü taksitini gerçekleştirecek ve her bir pay için net 0.2589 TL ödeme yapacak. OSMEN yatırımcılarına yüzde 1,60 temettü verimi sunuyor.

SDT Uzay SDTTR

27 Ekim tarihinde, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR) şirketi, temettü ödemeleri yapacak. Şirket, 2. taksit temettü ödemelerinde pay başına net 0.3484 TL dağıtacak.

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Temettü oranı nasıl hesaplanır?

Haziran ayı temettü açıklandı! Hangi şirketler halka arz ediyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön