06 / 05 / 2024

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında aylık 29 bin kişi azalırken, yıllık bazda 542 bin kişi artış gösterdi. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında arttı.



Temmuz ayında iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında iş arayanlarla 183.192 bireysel görüşme gerçekleştiildi.  2022 yılında ise 1.765.230 bireysel görüşme yapıldı. Ayrıca, aynı dönemde öğrencilere yönelik danışmanlık hizmetleri kapsamında 11.232 okul ziyareti ve işveren danışmanlığı kapsamında da 384.872 işyeri ziyareti gerçekleştirildi.

Ocak-Temmuz 2022 döneminde sektörler itibari ile en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe "İmalat" alanında, mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırası ile "Satış Danışmanı/Uzmanı, Turizm Otelcilik Elemanı ve Konfeksiyon İşçisi" mesleklerinde olmuştur.

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

2021 yılı işsizlik rakamları açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön