01 / 05 / 2024

Tepe Prefabrik, Afrika'da gücünü artırmaya devam ediyor!

Tepe Prefabrik, Afrika'da gücünü artırmaya devam ediyor!

Tepe Prefabrik Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Uğur Bal, "Çözüm ortağımızın da desteği ile pek çok Afrika ülkesinde anahtar teslim proje tamamladık Bölgedeki gücümüzü artırmaya devam ediyoruz" dedi...



Afrika Kıtası'nda uzun yıllardır Kongo-Brazzaville'de yerleşik olan Fransız kökenli bir şirket ile çözüm ortağı olarak çalıştıklarını belirten Tepe Prefabrik Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Uğur Bal, "Çözüm ortağımızın da desteği ile pek çok Afrika ülkesinde anahtar teslim proje tamamladık Bölgedeki gücümüzü artırmaya devam ediyoruz" dedi. Özellikle Fransızca konuşulan Kuzey ve Bati Afrika ülkelerinde başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Uğur Bal, Fransa ve Fransa'nın etkili olduğu coğrafyalara verdikleri önemi belirterek, "Bu sebepledir ki bünyemizde Fransızcayı iyi derecede büen bir ekibimiz var. Paris Batimat Yapı fuarına da düzenli olarak kanlıyoruz" açıklamasını yaptı. 


Bilkent Holding bünyesinde yer alan Tepe Prefabrik'in 1977de kurulduğunu hatırlatan Bal, 35 yüı aşan tecrübe, bilgi birikimi ve grup sineıjisi ile Peru'dan Katar'a, Rusya'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne, Almanya'dan Türkmenistan'a kadar dünyanın birçok bölgesinde proje geliştirdiklerini aktardı. 2012 ve 2013 yıllarının son çeyreği içinde, sadece bir projede 150 bin metrekare kamp binası üretimini ve montajım gerçekleştirdiklerini belirten Bal, "2013'te başta Irak, Azerbaycan ve Kazakistan olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ve Türkiye'de inşaat, enerji, petrogaz, maden, altyapı projelerinde müteahhit firmaların taahhütlerini üstlendikleri asıl işlerine en kısa sürede odaklanmaları için, bu firmaların ihtiyaçları olan işçi kampları, ofisler, hangarlar, yemekhaneler, çamaşırhaneler gibi yaşam alanları sağladık" diye konuştu. 


Üretimlerinin yüzde 90'ım ihraç ettiklerini anlatan Bal, 2014 yüında da dünyanın birçok bölgesinde iş geliştiren müteahhit firmaların ihtiyaçları olan mobilizasyon binalarını tedarik etmeye devam edeceklerini aktardı. Şubat ayında,  Ankara  2'nci ve 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yeni fabrikalarına taşınacaklarından da bahseden Uğur Bal, söz konusu tesisleriyle birlikte üretim kapasitelerini artıracaklarını söyledi. Bal, "Kullandığımız son teknoloji makineler ile teknoloji seviyemizi de yükselteceğiz. Ayrıca, bu yıl Ar-Ge çalışmalarına daha da ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı. 


"İhraç pazar payı, iç pazardan yüksek" Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Bal, deprem gibi doğal afetlerle oluşan talebin dışında, son yıllarda ihraç ve ihraç kayıtlı pazar payının iç pazardan daha yüksek olduğunu söyledi. Kayıt dışı iş gücü, standart dışı imalat, işçi sağlığı ve iş güvenliği gibi konuların sektörün başlıca sıkıntıları olduğunu belirten Bal, bu konulara gereken hassasiyetin yeterince gösterilmediğinin altını çizdi. Bal, şunlan söyledi: "Yabancı yatırımcılara, Türkiye'de yapılan kaliteli ve uygun fiyatlı üretim büyük avantaj sağhyor. "Bölgede pek çok aufcbr Tepe Prefabrik Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Uğur Bal, "Çözüm ortağımızın da desteği ile pek çok Afrika ülkesinde anahtar teslim proje tamamladık. Bölgedeki gücümüzü artırmaya devam ediyoruz" dedi. 


Dünya 



Geri Dön