03 / 05 / 2024

Termo Teknik tesis alanını büyütecek!

Termo Teknik tesis alanını büyütecek!

Termo Teknik, 2015 yılı içerisinde 100 milyon lirayı aşan iç piyasa cirosu elde etti. Salim Çetinkurşun, “Yeni yatırımlarla birlikte tesisimizin alanı 7 bin metrekare artarak 42 bin metrekareye ulaşacak." dedi.



Termo Teknik, 2015 yılı içerisinde 100 milyon lirayı aşan iç piyasa cirosu elde etti ve önceki yıla göre iç piyasada yüzde 9 oranında büyüdü. Şirket, geçtiğimiz dört yılda iç pazardaki gücünü panel radyatörde yüzde 120; kombi ve kazan grubunda ise yüzde 480 oranında arttırdı. 


Termo Teknik Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Salim Çetinkurşun, Termo Teknik’in 2015 yılında iç piyasada gösterdiği performansı değerlendirerek şunları söyledi:


“Termo Teknik olarak, geçtiğimiz dört yılda iç pazardaki gücümüzü panel radyatörde yüzde 120; kombi ve kazan grubunda ise yüzde 480 oranında arttırdık, 2015 yılında iç piyasadaki büyümemiz yüzde 9 oranında gerçekleşti.  Güvenli ve sağlam büyümenin temel taşını, bayilerimiz ile kurduğumuz samimiyete ve açıklığa dayalı iletişim oluşturuyor.  Böyle bir iletişim ve ticaret prensibi ile bayilerimizi aileden görüyor ve gelecek planlarımızı birlikte oluşturuyoruz.


2015 yılı içinde iç piyasa aksiyonlarımız içerisinde en önemli hedefimiz ürünlerimizin iç pazarda dengeli ve homojen bir şekilde dağılması ve 10’a yakın yeni iş ortağının Termo Teknik ailesine katılmasıydı.


Tüm bu olumlu gelişmelerin sonucu olarak da 2015 yılında iç piyasada yüzde 9 oranında bir büyüme kaydederek 100 milyon lirayı aşan bir iç piyasa cirosu elde ettik. ”


Yatırıma odaklandı


Çetinkurşun, Termo Teknik’in 2015 yılında üzerinde odaklandığı en önemli projenin, dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisine sahip olmak amacıyla yaptığı yeni yatırım olduğunu söyledi.  2016 yılı içinde tamamlanması hedeflenin yeni yatırım ile yıllık 5 milyon metre kapasiteye ulaşılacağını vurgulayan Salim Çetinkurşun, “Aynı zamanda yine bu yatırım ile birlikte tesisimizin alanı 7 bin metrekare artarak 42 bin metrekareye ulaşacak. Bu kapsamda tesis içerisinde yeni binaların da inşaatı söz konusu” dedi.


İç piyasada hedef: Kaliteyi artırmak


Çetinkurşun, 2016 iç piyasa hedefleri konusunda da şunları söyledi:


“Bu yıl yüzde 8’lik bir ilave büyüme hedefimizin yanında, yenilikçi ve dekoratif bir radyatör serisi ile tüketicimizin zevkine daha fazla hitap edebilmeyi istiyoruz. Ayrıca İngiltere’de üretilen kombi ve kazan grubumuz ile de Türk tüketicisini Türkiye’den çok daha uzun yıllardır doğalgaz kullanan Avrupa ülkelerinde standartlaşmış ürün kalitesiyle buluşturabilmek.


Termo Teknik olarak uzun vadeli hedefimiz ise Türk tüketicisine bugün Avrupa ve Amerika dahil dünyanın dört bir yanında kullanılan panel radyatörlerimizin uluslararası standartlar tarafından kabul görmüş kalitesine alıştırmak.”


Dünya


Geri Dön