25 / 08 / 2024

 Tesla’dan şok eden haber! Kaybı bir gecede 44 milyar dolar!

 Tesla’dan şok eden haber! Kaybı bir gecede 44 milyar dolar!

 İş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’da kötü günler yaşanıyor. Şirketin Ekim ayından bu yana zararı milyarca dolar buldu.



TESLA HİSSELERİ RESMEN ÇAKILDI

ABD hisse senedi endekslerinin  belli başlı olanları 27 Aralık’ta kapandı. Tesla şirketinin hisseleri yüzde 11,41 düşüş yaşarken, 109,1 dolardan kapanış gerçekleştirdi. Son piyasa değeri  344.51 milyar dolar olan Tesla, buna göre piyasa değerinden sadece bir gecede yaklaşık 44 milyar dolar kaybetti.

YATIRIMCILARA ARTIK HİSSE SATMAYACAĞI SÖZÜNÜ VERDİ

Ünlü iş adamı Musk, piyasaların 22 Aralık’ta kapanmasından sonra, yatırımcılara gelecek 18-24 ay boyunca Tesla hissesi satmayacağına yönelik söz vererek, “Bundan en az iki yıl sonra Tesla hisselerini satmayacağımı garanti ederim ve gelecek yıl da hiçbir koşulda satmayacağım.” dedi.

Musk’ın Tesla’sı, tarihinin bu en kötü yılını kapatmaya günler kala Meta’yı da geride bırakırken, yaşanan son büyük düşüş, şirketin Çinli iş gücünde yeni bir Covid vakası saldırısıyla karşılaşan Şanghay tesisinde bir haftalık üretimi durdurma ile devam edeceğini bildirmesinden sonra geldi.

Öte yandan Tesla arabalarının fiyatları da diğer otomobil üreticilerinden daha hızlı düştü. Bunun yanı sıra şirketin montaj hattından çıkan yeni araçlarına olan talep de ağırlaştı.

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

Elon Musk’ın hedefinde Twitter’dan sonra o platform mu var?

Koton’da elbiseden pantolona fırsat günleri! Çiçekli elbise 279, tişört 48 TL! 28 Aralık 2022 Fiyat Listesi

 


Geri Dön