20 / 05 / 2024

Teslimi geciken İsthanbul Evleri'nden müşterilere tazminat!

Teslimi geciken İsthanbul Evleri'nden müşterilere tazminat!

Türkiye'de ilk defa bir inşaat şirketi, konutları zamanında teslim edemediği için müşterilerine tazminat ödemeye başladı



İstanbul Beylikdüzü'nde İsthanbul adlı konut projesini inşa eden Han Yapı, birinci etapta inşa ettiği daireleri zamanında teslim etti. İkinci etapta yer alan daireleri nisan ayında teslim edeceğini ilan eden şirket, inşaatı üstlenen firmanın mali sıkıntıya girmesi nedeniyle bu sözünü yerine getiremedi. Konutların zamanında teslim edilememesi durumunda konut alıcısına her ay için 500 lira ödeyeceğini vaat eden Han Yapı, bunu satış sözleşmesine de yazmıştı.

Şirket, sözleşme uyarınca mayıs ayı için ilk tazminatı konut alıcılarına ödedi. Bundan sonraki tazminatların üçer aylık dilimler halinde ödeneceğini belirten şirket, haziran-temmuz-ağustos ayı tazminatlarının eylül ayında, eylül-ekim-kasım tazminatlarının da aralık ayında ödeneceğini açıkladı. Şirket, ikinci etaptaki inşaatı yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini, daire teslimlerinin de inşaat bitiminden itibaren iki ay içinde yapılacağını duyurdu.
Milliyet


Geri Dön