04 / 05 / 2024

Thodex vurgununda son durum ne?

Thodex vurgununda son durum ne?

Türkiye tarihindeki en büyük vurgunlardan biri olan Thodex’in akıbeti, henüz aydınlatılmadı. Mağdurların avukatı Oğuz Evren Kılıç, “Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin” dedi.



Türkiye tarihindeki en büyük vurgunlardan biri olan Thodex’in akıbeti, henüz aydınlatılmadı. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; göz göre göre yurt dışına kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için yapılan ‘Ensesindeyiz’ açıklamalarına karşın aradan geçen 4 ayda henüz bir sonuca ulaşılamadı. Bağlantıları karanlıkta kaldı. Boyutu milyar dolar ulaşan ve vahim iddiaların ileri sürüldüğü soruşturmanın ‘dondurucudan’ çıkarılarak hızlı bir şekilde ilerletilmesi gerektine dikkat çekildi. 

Kripto paralara rağbetin yükseldiği dönemde büyük hacimde talebin olduğu Thodex’e erişim skopunca 22 Nisan tarihinde soruşturma başlatıldı. Sanal cüzdanda yaklaşık 2 milyar dolar değerinde kripto para olduğu belirlendi. Şirket sahibi Faruk Fatih Özer ise soruşturmadan iki gün, MASAK’ın hesapları bloke etmesinden bir gün önce yurt dışına kaçtı. 400 bin kişiyi mağdur eden vurgundan sonra Özer için kırmızı bülten çıkarıldı.

Thodex vurgununda son durum ne?

KARANLIKTA KALAN İDDİALAR HÂLÂ AYDINLATILAMADI

Mağdurların avukatlığını gerçekleştiren  Ankara  Barosu Sermaye Piyasası ve Finans Hukuku Kurulu Başkanı Avukat Oğuz Evren Kılıç, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımlarda bulundu. Evren, yaptığı paylaşımda, “Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin” dedi.

Evren, şirkette parası kalanların savcılığa suç duyurusu yapmaları gerektiğini, hukuki sürecin senelerdir devam edebileceğini dile getirdi. Kritik süreç içindeyken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümete senelerdir böylesi bir dolandırıcılığa ilişkin uyarılarda bulunduklarını ancak sözlerinin dinlenmediğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Fakat, Türkiye’de sonzamanlarda özellikle doğal afetlerin ilk sırada yer aldığı yoğun bir gündem olması, ülke tarihinin en büyük vurgunlarından biri olan Thodex’in unutulmasına neden oldu. 

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön