14 / 05 / 2024

Ticari kredi büyümesi durma noktasına geldi!

Ticari kredi büyümesi durma noktasına geldi!

Yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaştırma süreci ticari kredilerde faizleri yukarı çekerken, ticari kredilerde ise büyümenin durma noktasına geldiği görüldü.



ÖZEL SEKTÖRÜN BORCU AZALDI!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ise Mayıs ayı itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre oranlandığında 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Uzun vadeli kredi borcu ise 2022 yıl sonuna göre 3,3 milyar dolar azalarak 146,4 milyar dolara gerilerken, ticari krediler hariç kısa vadeli kredi borcu ise 849 milyon dolar artarak 9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. 1 yıl içinde yapılacak olan anapara geri ödemeleri toplam 40,9 milyar dolar tutarında olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön