05 / 05 / 2024

Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

 Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

Bundan böyle sadece gerçek kişiler değil şirket ve işletmelerin ticari mevduatları da devlet güvencesinde olacak.



Esnaf ve KOBİ'lerin bankalarda bulanan ticari mevduatlarının 200 bin liralık kısmına devlet güvencesi getirildi. Mayıs ayında yasalaşan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle birlikte 300 milyar lira civarında ticari mevduat sigorta kapsamına alınmış olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi. Esnaf ve KOB'lerin 200 bin liraya kadar olan mevduatları TMSF tarafından güvence altına alınıyor. Sigortaya tabi olacak mevduat ve TMSF'nin tahsil edeceği primlere ilişkin değişikliği ön gören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yılbaşında limiti yükseltilen ve halen 200 bin TL olan garanti kapsamında şimdiye kadar gerçek kişilerin mevduatları bankaların iflas etmesi ve mevduat sahiplerinin panikle hareket ederek mevduatlarını bir anda çekmeye başlayarak piyasalarda panik havası yayması ihtimaline karşı devlet güvencesiyle korunuyordu. Yapılan değişiklikle şirket ve kurumların bankalardaki mevduatları TMSF sigorta kapsamına girdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön