18 / 05 / 2024

Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

 Ticari mevduatlara da devlet garantisi geldi

Bundan böyle sadece gerçek kişiler değil şirket ve işletmelerin ticari mevduatları da devlet güvencesinde olacak.



Limit yılbaşında yükseltilmişti

2022 yılı başında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) garantisi üst limiti 150 bin TL'den 200 bin TL'ye çıkarılmış ve gerekli işlemleri yerine getirmek üzere Sigorta ve Risk İzleme Daire Başkanlığı yetkili kılınmıştı.

Mayıs ayında yasalaşmıştı

da hazırladığı yasa teklifi, esnaf ve KOBİ'lerin bankalardaki ticari hesaplarına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi getirilmesi planlanmıştı. Söz konusu teklifle güvencenin kapsamı genişletilerek, bankalardaki ticari hesapların 200 bin liraya kadar olan bölümünün güvence altına alınması öngörülmüştü. Esnaf ve KOBİ'lere getirilecek güvence ile 300 milyar lira civarında ticari mevduatın sigortalanacağı hesaplanmıştı. Teklif Mayıs ayında yaslaştı ve yürürlüğe girme tarihi Ağustos ayına ertelendi.

TMSF nedir?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 1983 yılında Merkez Bankası bünyesinde kurulmuş ancak 1999 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) hayata geçirilmesiyle bu kurumun altında yeniden yapılandırılmıştı. 1994 kriziyle başlayan süreçte TMSF'ye toplam 25 banka devredilmişti. 2003 yılında bankalar kanununda yapılan değişiklikle TMSF özerk bir yapıya kavuşmuştu.

 

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

TMSF elindeki iki şirketi satışa çıkardı

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön