18 / 05 / 2024

TikTok kullanıcıları dikkat! Hesabınızı kontrol edin Çalınmış olabilir

TikTok kullanıcıları dikkat! Hesabınızı kontrol edin Çalınmış olabilir

Söz konusu 2 milyar civarı TikTok kullanıcısı hesabı... TikTok uygulamasını kullanan kişi sayısının 2 milyar kişiden fazla olduğu düşünülürse paniğin neden bu kadar arttığını anlamak hiç de zor değil. Önerimiz hemen hesabınızı kontrol etmeniz yönünde...



Hesapları satalım mı deşifre mi edelim?

Panik 3 Eylül'de TikTok ve WeChat’e ait olduğu iddia edilen verilerle gün yüzüne çıktı. Hackerlar, iddiaya göre  verileri satmakla herkese açık olarak yayımlamak arasında kaldı. İşin korkunç yanı paylaşımda çaldıklarını söyledikleri verilerden iki tabloyu da paylaşarak durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterdiler.

TikTok kullanıcıları dikkat! Hesabınızı kontrol edin Çalınmış olabilir

Hackerlar, erişim sağladıkları sunucuda TikTok’a ait tüm backend kaynak kodlarının da bulunduğunu iddia etmekle kalmadı WeChat ve TikTok verilerinin aynı sunucu içinde olduğunu duyurdu. 

Verileri işledikleri süreç boyunca bilgi sunan hackerlar, en sonunda toplamda kaç kişinin bilgisinin ortaya çıktığını paylaştı.  Söyledikleri rakam 2 milyar kişiyi geçmişti. Dosyanın boyutu ise tam 790 GB denildi. 

Paylaşmadılar ve satmadılar

Hackerlar daha sonra bir açıklama yaparak WeChat ve TikTok’tan ele geçirdiklerini bilgileri satmayacaklarını ve yayınlamayacaklarını duyurdular.

TİKTOK'tan jet yalanlama

Konunun gündem olmasıyla birlikte TikTok’tan açıklama geldi. Bir TikTok sözcüsüne ulaşan Bloomberg, sözcüden şu şekilde bir açıklama aldı: “Güvenlik ekibimiz bu iddiaları araştırdı ve söz konusu kodun TikTok'un backend kaynak koduyla tamamen alakasız olduğunu belirledi.'' 


Geri Dön