27 / 04 / 2024

Tirana Evleri'nin ihalesinde iki teklif!

Tirana Evleri'nin ihalesinde iki teklif!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi' nin iştiraklerinden Kent Konut'un büyük projelerinden biri olan Kocaeli Tuana Evlerinin 2. Etap inşaat işi ihalesi; dün Kent Konut İhale Salonunda gerçekleştirildi.



Tirana Evleri'nin ihalesinde iki teklif geldi. İhaleye katılan firmalar Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortak girişimi ve Haldız İnşaat oldu Kent Konut Genel Müdür Yardımcısı Yasin Akının başkanlığında yürütülen ihalede, İzmit Cedit Mahallesinde bulunan Tuana Evleri 2. Etap inşaatı kat karşılığı yapım işi, satışa sunulacak 604 daire ve hak sahiplerine verilecek olan 137 daire ile birlikte toplam 741 adet dairenin yapım işi iki teklifle değerlendirildi. 


Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan inşaatın ihalesinde Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret A.Ş. ve Mustafa Ekşi inşaat ve Yavuz Dekorasyon ortak girişimle teklif verdi. 


YÜZDE BİR FARK VAR 


Projenin tamamının teslim edilmesinin ardından metrekare planına göre paylaşılacak olan konutların inşaat işi için Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret A.Ş. 26 bin 071,75 metrekareye denk gelen oran olarak yüzde 27, Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortak girişimi de 27 bin 037,37 metrekareye tekabül eden yüzde 28 oranında teklif verdi. 

Aralarında yüzde bir fark bulunan iki teklif, firmaların evrak incelemesinin tamamlanması ve sonrasında değerlendirilmesinin ardından karar verilecek. 


BİN SEKSEN GÜNDE BİTECEK 


Ortak alanlar ve mahallelerle birlikte 121.846.87 metrekare inşaat alanı olan proje için muammen bedeli 97.477.496.00 olarak belirleyen Kent Konut, ihaleyi alan yüklenici firmadan evleri anahtar teslim olarak alacak. 

1 + 1, 2+1, 3+1 olmak üzere farklı metrekarelerdeki daireler, çocuk oyun grupları, spor alanları, asma germe membranlar, açık otoparklar ve yeşil alanlar yer alacağı Tuana Evleri Projesinin yer teslim tarihinden itibaren inşaatı yüklenici firma tarafından bin 80 günde, hak sahibi konutlarının da 540 günde bitirilmesi planlanıyor. 


HALDIZLAR YİNE İHALEDE 


ihaleden çıkan sonuca göre; işi alacak olan firma bütün inşaatı tamamlayacak ve teslimatı gerçekleştirecek. Mustafa Ekşi inşaat ve Yavuz Dekorasyon ortak girişimi tahmini muhammen bedel üzerinden 27 milyon 293 bin 698 TL'yi, Haldız İnşaat ise 26 milyon 318 bin 923 TL'yi idareye verecek. İhaleyi alan firmanın yapılacak olan 1 + 1,2+1 ve 3+1 konutlarından hangisini seçeceğine ise firma yetkilileri ile idare ortak karar verecek. İhalenin kesin sonucu 15 gün içerisinde netleşecek. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön