29 / 04 / 2024

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlayacak! Tam 11 noktada! 14 Ağustos 2022 fındık alım fiyatları...

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlayacak! Tam 11 noktada! 14 Ağustos 2022 fındık alım fiyatları...

TMO, 22 Ağustos'ta 11 lokasyondan fındık alımına başlayacak. TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımı için tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansal hazırlıkları tamamladı. Peki, fındık alım fiyatları ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte 'Levant kalite' fındık için ortalama fındık alım fiyatını kilosu 54 TL olarak belirledi.

TMO, yeni sezon kabuklu fındık alım fiyatlarını yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite için kilosu 53 TL, Levant kalite için 52 TL, Sivri kalite için ise 51 TL olarak açıklandı.

14 AĞUSTOS 2022 FINDIK ALIM FİYAT LİSTESİ

Giresun kalite için 53.00 TL/Kilogram
Levant kalite için 52.00 TL/Kilogram
Sivri kalite için ise 51.00 TL/Kilogram

Bu kapsamda, 22 Ağustosta ilk etapta 11 nokta olarak belirlenen Kocaeli Başmüdürlüğü'ne bağlı Düzce, Adapazarı, Kocaali; Samsun başmüdürlüğe bağlı Çarşamba Şeker; Ordu Başmüdürlüğe bağlı Altınordu, Fatsa, Ünye; Giresun Başmüdürlüğe bağlı Tirebolu, Merkez; Trabzon Başmüdürlüğe bağlı Arsin Çelebi ve  Ankara  Başmüdürlüğe bağlı Alaplı'da 70 ekiple fındık alımlarına başlayacak.

Fındık fiyatları ile ilgili son durum! 22 Ağustos’u kaçırmayın!

'ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIZ'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TMO'nun fındık alımı için teknik altyapı, depolama, personel ve finansman açısından tüm hazırlıkları tamamladığını söyledi. Bakan Kirişci tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada; Kabuklu fındık alımının 22 Ağustos'ta başlayacağını anımsatan, alımların önceki yıllarda olduğu gibi randevu ile yapılacağını, TMO web sitesinden randevu alınabileceğini belirtti. 

TMO'nun fındık sektörünün en önemli kuruluşlarından biri haline geldiğinin altını çizen Bakan Kirişci, "Bu değerli kurumumuz sağlıklı ve sürdürülebilir bir piyasa ortamı oluşturulmasına yönelik önemli katkılar sağlamakta. Bundan böyle de katkılarını sürdürecek. Biz bütün kurumlarımızla üreten herkesin yanındayız" şeklinde konuştu.

Tesla’nın başı elektrikli otomobille dertte! Karanlıkta iyi görmüyor mu?

EYT’de heyecanlandıran gelişme! EYT’de Türkiye modeli geliyor! Kimler EYT’den yararlanacak?

Sabrina’nın çekildiği o eşsiz malikane satışa çıktı: Değeri 11 milyon dolar

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön