13 / 05 / 2024

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat alımına ilişkin açıklama yaptı. Güldal, yoğun bir alım kampanyası yürüttüklerini ifade ederek, "8,7 milyon ton alım yaptık” şeklinde konuştu.



Yozgat ve Yerköy'deki Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait alım noktalarını ziyaret eden Güldal, basın mensuplarına konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bereketli bir hububat sezonu yaşandığını, 21 milyon tonun üzerinde buğday, 8,5 milyon tonun üzerinde de arpa rekoltesi beklediklerini, bunun üzerinde bir rekoltenin de olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Güldal, ülke çapında hasadın yüzde 80 tamamlandığını, yüksek kesimlerde ise sürdüğünü aktararak, "Bereketli bir mahsul yılı yaşıyoruz. TMO yoğun bir alım kampanyası gerçekleştiriyor. 8,7 milyon ton alım yaptık. Günlük 150-200 bin ton bandında ürün TMO'ya geliyor. Biz alabiliyoruz. Bunun maddi karşılığı da günlük 1 milyar 600 milyon liraya denk geliyor. Üreticilerimize bir ay içinde bedellerini ödüyoruz” dedi.

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

Açık sahalar, TMO depoları ve kiralanan lisanlı depolarla 10 milyon ton ürünü alacak kapasitenin hazır olduğunun altını çizen Güldal, "10 milyon tonun üzerinde gelirse ona karşı da önlemimiz var. TMO'nun herhangi bir depo, personel, fiyat, finans konusunda sorunu, eksikliği söz konusu değildir. Her zaman söylüyoruz; TMO’ya arz edilen tüm ürünler, buğday, arpa, kalite kriterlerimize uygun olanlar son ürün gelene kadar iş yerlerimiz açık olacak ve alım yapmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

"SONUNA KADAR ALACAĞIZ"

Güldal, Yozgat'ta 2023’te mevsimsel gelişmelere göre üründe bir kalite kaybının olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Buna karşın üreticimiz TMO'ya 513 bin ton ürün vermiş. Bunun maddi karşılığı 4 milyar lira değerinde. Bunun da ödemesi başladı. Yozgat'ta 26 noktada alımımız sürüyor. Randevularımız açık. Kalite kriterlerimize uygun olan ürünlerin tümünün alımını gerçekleştireceğiz. 'Kaliteli olmasına karşın TMO kriterlerine uygun olmasına karşın veremedim' diyen üreticimiz olmayacak. 10 -12 milyon ton olur sonuna kadar hepsini alacağız."

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

Şehirde standart dışı bir ürün fazlalığının söz konusu olduğunu ve bunun yanı sıra, kalite kriterlerine uymayanların standart dışı olarak değerlendirildiğinin altını çizen Güldal, "Müstahsil makbuzu ya da belgesi alınmak suretiyle kime satılırsa satılsın buğdayda bin lira, arpada 500 lira hububat destekleme primi bakanlığımızca ödemesi yapılacaktır. Bu standart dışı buğday için de geçerli olacak” şeklinde konuştu.

Vergisiz telefon müjdesinin ardından şimdi de bilgisayar için müjde verildi! Resmen açıklandı!

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için son dakika yeni zam gelişmesi! Yeni zam bekleyen emekliler hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön