22 / 05 / 2024

TMO'nun ayçiçek yağı hamlesinden sonra fiyatlara zam yaptıracak kötü gelişme! Son dakika açıklaması

TMO'nun ayçiçek yağı hamlesinden sonra fiyatlara zam yaptıracak kötü gelişme! Son dakika açıklaması

Ayçiçek yağında fiyatları yakından ilgilendiren en önemli konu hammaddenin yeterince temin edilip edilmemesi. Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek hasadına sayılı günler kala 18 bin ton ayçiçek yağı ihalesi yapmıştı. Son dakika açıklaması yağ fiyatlarında yeni bir artış dalgası mı geliyor dedirtti.



Diğer yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 5 Temmuz'da ayçiçeği hasadına kısa bir süre kala 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ihalesi yapmıştı. İki firmanın kazandığı ihaleyle, uluslararası piyasadan yaklaşık 90 dolar daha yüksek fiyat verildi ve ton başına bin 489 dolardan alım gerçekleştirildi. TMO, daha önce yaptığı iki ihalede de piyasadan daha yüksek fiyatla alım yapmıştı.Anılan ihaleye 7 firma katılmış iki firma ihaleyi kazanmıştı. İhaleyle Yayla Gıda 12 bin ton ve Aves firması 6 bin ton alım yapacak.

TMO nun ayçiçek yağı hamlesinden sonra fiyatlara zam yaptıracak kötü gelişme! Son dakika açıklaması

TMO, artan ayçiçek yağ fiyatlarına karşı geçen yılın sonunda ihale ile piyasaya ucuz ürün vermek için ithalata yönelmişti. Diğer yandan TMO, bugün ayçiçek yağı fiyatlarına zam yaptı. TMO, daha önce 129 liraya satışa sunduğu 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatını 135 liraya çıkarmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön