18 / 05 / 2024

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ekmek fiyatını frenleyen un çuvalı uygulaması sona erdi. Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak. Zamların ekmek fiyatlarına da otomatik olarak yansıması bekleniyor. Ekmek İstanbul'daki fırınlarda 4 liraya satılıyor.



Öte yandan Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer sorunlar nedeniyle ithal edilen buğdayın ton fiyatı 425 doları aştı.

Buğdayın kilogram fiyatı da iç piyasada 6,5 liraya yükseldi.

Piyasada artan fiyatlara çözüm önerisi getiren tarım uzmanları, TMO’nun reel fiyat belirleyerek fiyatları haftalık gözden geçirmesi, piyasayı regüle edebilmek için TMO’nun stok düzeyini oldukça yükseltecek tedbirler alması, üretimdeki maliyet yükünü hafifleterek üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere 2022-2023 yılı için dekara ürün desteğinin, geçici verilen destekler de kalıcı hale getirilerek dekara 116 TL’den 230 TL’ye çıkarılması, kilograma 10 kuruş olan ürün desteğinin 25 kuruşa çıkarılması, tarım sigortasının zorunlu hale getirilmesi, TARSİM desteğinin yüzde 70 ve hasar ödeme desteğinin yüzde 80’e çıkarılması gerektiğini ifade ediyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön