03 / 05 / 2024

TOGG için geri sayım başladı! Yola çıkmaya hazırlanıyor!

TOGG için geri sayım başladı! Yola çıkmaya hazırlanıyor!

Yerli otomobil TOGG için geri sayım başladı. Türkiye'nin otomobili yollara çıkmaya hazırlanıyor.  Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...



TOGG için geri sayım başladı! Yola çıkmaya hazırlanıyor!

TOGG projesinin bir otomobil markasından çok daha fazlası olduğunun altını çizen Kacır,  Türkiye'nin otomobili bazı yönleri ile otomotiv sektörünün dönüşümüne hız kazandıracak bir proje olduğunu açıkladı.

Bununla birlikte doğanın merkezinde olan TOGG'un karbon emisyonunun sıfırlama seviyesinde olması elektrikli otomobiller arasında ciddi bir adım olduğuna işaret eden Kacır, "Dünyada elektrikli araçlar hızla yaygınlaşıyor. 10 yıl sonra satılan araçların en az yarısının elektrikli, sıfır emisyonlu araçlar olacağı öngörülüyor ve TOGG doğuştan sıfır emisyonlu, doğuştan elektrikli bir araç olarak tasarlandı, yollara çıkmaya hazırlanıyoruz. TOGG'un etrafında gelişecek ekosistem de çok değerli olacak. Batarya yatırımlarımız hız kazandı. TOGG, kurduğu SIRO şirketiyle batarya yatırımı yapıyor olacak ve Bakanlığımızın desteğiyle inşallah bu yatırım da hızla gerçekleşecek. Çok önemli bir kapasite ortaya çıkmış olacak. Başka batarya yatırımlarını destekleme konusunda da Bakanlık olarak ciddi çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Peki elektrikli otomobil olan TOGG için Ulusal şarj altyapısı nasıl olucak? Cevabı haberimizde...


Geri Dön