18 / 05 / 2024

TOGG ne kadar yakacak? İşte yerli otomobilin yakıt maliyeti...

TOGG ne kadar yakacak? İşte yerli otomobilin yakıt maliyeti...

Milli otomobil Togg'un 7 bölgede kurulacak olan 20 deneyim merkezinin ilki İstanbul'da açıldı. Vatandaşlar deneyim merkezinde Togg'u yakından görüp, merak edilen dijital özelliklerini inceleyebilecek. Ayrıca Togg'un diğer marka araçlara göre seyahat maliyeti de ortaya çıktı.



İSTASYON AĞI GENİŞLİYOR

Türkiye geneline Togg markası Trugo’yla 1.500 hızlı şarj istasyonu kurulacak. Yoğun yerlerde 25 kilometrede bir istasyon kurulma kararı verilirken, daha seyrek yerlerde ise 50 kilometre yarı çapı baz alınacak. Kurulan istasyonlarda2 soket yer alacak. Bu da 3 bin aracın aynı anda şarj edilmesine imkan sağlıyor.

TOGG ne kadar yakacak? İşte yerli otomobilin yakıt maliyeti...

Mevcut haliyle Türkiye’de şu an 4 bini aşkın şarj istasyonu bulunuyor. 1.500’ü özel kullanımda olan şarj istasyonlarının çoğu AC (22 kWh-normal şarj) konumunda. Yasal düzenlemeyle site ve AVM’lerdeki otoparklarda zorunlu olan şarj istasyonlarının yaygınlaşması için apartmanlara da izin verilecek. Ancak apartmanlarda hali hazırda Şarj istasyonunun kurulması için oy birliği şartı aranıyor. Togg’la birlikte yapılacak yeni düzenleme ile çoğunluğun istemesi şartına bağlanarak apartmanlarda istasyon kurulumunun önü açılacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Kasım 2022 tarihinde saat 23.03'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.49 Türk Lirası, euro 18,77 Türk Lirası, altının gramı ise bin 40 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar uyarısı!

İslam Memiş'in 'perşembe' ısrarındaki gram altın gerçeği!

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...


Geri Dön