05 / 07 / 2024

TOGG'da yeni gelişme! Fiyatı belli oldu mu?

TOGG'da yeni gelişme! Fiyatı belli oldu mu?

Yerli otomobil girişimi Togg, tarafından geliştirilen ilk araç C-SUV için halen resmi satış fiyatı açıklanmış değil. Ancak tahminler var.



Yerli aracımız girişimi TOGG, tarafından geliştirilen ilk araç C-SUV için henüz resmi satış fiyatı açıklanmadı. Fakat tahminler var. Togg C-SUV, aşağıda yer alan haberde de belirtilen bir tahmine göre 1 milyon TL’yi rahatlıkla geçebilir. Bugün yapılan ÖTV güncellemesini EKONOMİ gazetesine yorumlayan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, “Bu vergi düzenlemesi yerli otomobil TOGG için yapılıyor.

Togg bugün yarın piyasaya çıkacak. Motor gücü 160 KW’yı geçmeyenler için yüzde 78, geçenler için de yüzde 80’lik bir artış var. Burada burada ilk kısımdaki 1 milyon 250 bin TL matrahı Togg’u ilgilendiriyor. Togg’un matrahının 1 milyon 250 bin TL’yi aşmayacağını öngörüyoruz. Togg’un vergisiz fiyatının maksimum 1 milyon 250 bin diye düşündüğümüzde bu da aracın fiyatının yüzde 10 ÖTV, yüzde 18 KDV ile 1 milyon 622 bin TL’yi geçmeyeceğini öngörüyoruz. Ortalama fiyat 1 milyon 500 bin TL bandında olacaktır diye tahmin ediyoruz.“ dedi.

TOGG da yeni gelişme! Fiyatı belli oldu mu?

Geçtiğimiz ay resmi fiyat öncesi son adım olan Togg 100. Yıl Özel Seri NFT Koleksiyonu açık artırması Trumore üzerinde başlatılmış ancak süreç istenildiği gibi gitmemişti. Bu konuda yapılan açıklamada “Yoğun ilgi sebebiyle sistemlerimizde gecikme ve zaman zaman erişim sorunu yaşanmaktadır. Problemi gidermek üzere çalışmalarımız devam etmektedir. NFT alımını bir sonraki duyurumuza kadar durdurduğumuzu bildirir, ilgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi. Bunun üstüne “İyileştirme çalışmalarımızı tamamladık. Trumore’a yeniden erişebilir, dijital varlık cüzdanınızı görüntüleyebilir, çekme ve yatırma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. NFT açık artırması bugün 09.30’dan itibaren devam edecektir. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi. Ancak NFT satışı olmadı çünkü Türkiye büyük depremler ile sarsıldı geldi.


Geri Dön