04 / 05 / 2024

TOGG'un piyasaya çıkaracağı ilk model belli oldu! Erdoğan'ın açıkladığı tarih yeniden güncellendi

TOGG'un piyasaya çıkaracağı ilk model belli oldu! Erdoğan'ın açıkladığı tarih yeniden güncellendi

Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası TOGG'un üretim aşamasına geçilmesi için gün sayılıyor. 2 yıllık alt yapı çalışmalarının sonunda piyasaya çıkacak ilk TOGG modeli de belli oldu. TOGG, ürün gamında 5 farklı model bulunacak.



Son dakika haberi... Türkiye'nin merakla beklediği TOGG'da yeni gelişmeler var. TOGG'un üretimi için fabrikada son hazırlıklar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandında inip yollara çıkacağını açıkladığı TOGG'un müşterilerle buluşacağı tarihin 2023 yılının son çeyreği olduğu açıklandı. 5 farklı modelle yollara çıkacak olan TOGG piyasaya son dönemde Türk ve Avrupa tüketicisinin en çok tercih ettiği model olan C-SUV olarak üretilecek. 

Ardından yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de TOGG ailesine katılmasıyla aynı genleri taşıyan ve 5 farklı modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön