21 / 05 / 2024

Togolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Togolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Togo vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu? Togolular Türkiye'den ev alabilir mi? Togolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Togolular Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...



Togolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Togo, Afrika kıtasının batı bölümünde Gine Körfezi'nde yer alan devlet. Ülke batıda Gana, doğuda Benin, kuzeyde ise Burkina Faso ile komşudur. Togo'nun başkenti Lomé'dir.


Peki Togo vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu? Togolular Türkiye'den ev alabilir mi? Togolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Togolular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Togo da bulunuyor. Bu listeye göre Togo vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Ancak, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alan Togolular için özel bir koşul bulunuyor: İçişleri Bakanlığı İzni.


Togoluların Türkiye'den ev alabilmeleri için öncelikle İçişleri Bakanlığı iznini almaları gerekiyor. Aksi takdirde gayrimenkul alım satım işlemi gerçekleşmiyor.


İzni alan Togolular, gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüklerinde alım satım işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön