07 / 05 / 2024

Tokat Belediyesi'nden ''Engelli Taksi'' projesi!

Tokat Belediyesi'nden ''Engelli Taksi'' projesi!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, engellilerin ulaşım sorununa yönelik “Engelli Taksi” projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, “Engellilerimizin ulaşım talepleri doğrultusunda evlerinden onları alacağız ve gitmek istedikleri yere götürüp getirece




Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, engellilerin ulaşım sorununa yönelik “Engelli Taksi” projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, “Engellilerimizin ulaşım talepleri doğrultusunda evlerinden onları alacağız ve gitmek istedikleri yere götürüp getireceğiz” dedi.


Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı ve Tokat Kent Konseyi iş birliğinde, Engelliler Haftası dolayısıyla Gümenek Mesire Alanı’nda piknik düzenlendi. Piknikte zihinsel ve bedensel engelliler, müzik eşliğinde gönlünce eğlendi. Vali Mustafa Taşkesen, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı etkinlikte Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, engelli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bol bol fotoğraf çektirip, engellilerle kısa süre sohbet eden Başkan Eroğlu, engellileri anlamak ve onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak gerektiğini ve engelli dostu bir belediye oluşturacaklarını söyledi. Engelli dostu bir Tokat Belediyesi olma anlamında olumlu adımlar atacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokat’ımızın sokaklarında, caddelerinde kaldırım çalışmaları yapıyoruz ve bu kaldırımlarımızı özellikle engellilerimize uygun hale getirmek için düzenlemelerimiz oldu. Tabi bununla bitmeyecek; biz inşallah ‘Engelli Taksi’yi de sizlere kazandırıp, engellilerimizin de ulaşım talepleri doğrultusunda evlerinden onları alacağız ve gitmek istedikleri yere götürüp bırakacağız. Ondan sonra da tekrardan o yerden alıp evlerine bırakacağız, şimdiden bu hizmetimizde hayırlı olsun diyorum” dedi.


Vali Mustafa Taşkesen ise her bireyin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Allah korusun hepimiz böyle bir potansiyeli taşıyoruz. En azından bu günler, bu hafta bunun empatisini yapıyoruz. Bunlara daha bir güzel bir yaşam nasıl sağlarız bunların çabasıyla geçiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Tokat Belediyesi tarafından pikniğe katılanlara döner ve ayran ikram edildi.



Milliyet


Geri Dön