28 / 04 / 2024

Tokat'taki RESÜT tesisi 12 bin 500 TL bedelle 15 yıllığına kiraya verildi!

Tokat'taki RESÜT tesisi 12 bin 500 TL bedelle 15 yıllığına kiraya verildi!

Tokat'ın Reşadiye ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Özel İdare Müdürlüğü yaptığı sırada kaymakamlık tarafından yaptırılan tesisi, bedavaya 15 yıllığına kiraya verdi. Yılmaz, belediye başkanı olunca da aynı tesisin bir bölümünü aylık 12 bin 500 liraya kiraladığı ortaya çıktı.



2002'de Tokat'ta Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu’nun çalışmalarıyla ilçeye RESÜT yani Reşadiye Tarım Hayvan Doğal Ürünler Süt ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş ismiyle, çok ortaklı hayvan kesim alanı, et, süt ve süt ürünleri üretimi gibi faaliyet gösteren bir tesis inşa ettirdi.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre; ilçedeki umut olan tesisin açılışı 2004'te yapıldı. Bazı problemler yaşamasına karşın üretimini sürdüren şirketin yönetiminde yer alan o zamanlarki Reşadiye Özel İdare Müdürü olan, şimdininse Belediye Başkanı olan Mustafa Yılmaz, 2016'da tesislerin yönetiminin tek elle yapılması teklifini sundu. Bu teklif kabul edildi ve şirketteki tek yetkili Muharrem İşbilir yapıldı. 

6 Haziran 2016 tarihinde alınan bu kararın ardından 9 gün geçtikten sonra Hilmi Yıldız, dilekçe yazdı ve süt ve et tesisini bakım, onarım masraflarına karşılık 15 sene kiralamayı talep etti. 

Tokat taki RESÜT tesisi 12 bin 500 TL bedelle 15 yıllığına kiraya verildi!

Bir ay sonra da yönetim kurulu başkanı olan Muharrem İşbilir, fabrikanın daha fazla değerinin düşmemesi ve atıl halden çıkarılması ve bölgeye istihdam sağlaması amacıyla, Yıldız’ın koşulları kapsamında bedelsiz kiralama işlemini gerçekleştirdi.

Yılmaz, başkan olmasının ardından belediyeye ait mezbahanın sağlıklı olmaması ve çalışma şartlarının iyi olmaması sebebiyle Hilmi Yıldız’a bedelsiz verilen RESÜT tesislerinin mezbaha bölümünü Temmuz 20219'da belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan karar kapsamında aylık 12 bin 500 Türk Lirası'na 10 seneliğine kiraladı.

Yılmaz, geçen zamanlarda trilyonluk villası ve villanın bahçesinin içindeki özel camisiyle, belediyeye ait yerleri düşük bedelle kiralamasıyla konuşulmuştu.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!


Geri Dön