02 / 05 / 2024

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ'den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ'den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 2 gün sonra başlıyor. İşte TOKİ'den arsa alabilmek için gerekli şartlar...



Peki TOKİ arsa başvuruları 2022 nasıl yapılacak? TOKİ arsa başvurusu yapmak için aranan şartlar neler? İşte TOKİ 2022 arsa başvuruları ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TOKİ ARSA BAŞVURULARI 2022 NASIL YAPILIR? 

TOKİ'nin merakla beklenen 2022 arsa satışları için başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak ve 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Söz konusu başvurular Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacak.


TOKİ ARSA 2022 BAŞVURULARI İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

-18 yaşını doldurmuş olma şartı

-T.C. Vatandaşı olma,

-O belediyenin sınırları içerisinde ikamet ediyor olma,

-Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisindeyse Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olma şartı. Diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet ediyor olma şartı.

- Başvuru bedeli olarak 500 Türk Lirası yatırılması

-Aylık gelirinin 16 bin Türk Lirası'nın altında olması.

-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde ev yapmaya müsait arsaya ya da her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.

- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce yararlanmamış olması.

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

TOKİ ARSA ÖDEMELERİ 2022


1) Arsa tahsis bedelinin 1/10'luk kısmı peşin geriye kalanı ise 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz şekilde ödenir.

a) Arsa tahsisi gerçekleştirildikten sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatının ödenmesi, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedeli geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksitle ödenmek üzere Toplu Konut İdaresini izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasını müteakiben arsa tahsisi kesinleşir.

b) Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarihtir. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere, taksitler aylık yada yıllık eşit taksitler halinde ödenebilir. Fakat sözleşme aşamasında aylık yada yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecek.

TOKİ işyeri başvuruları başladı mı? TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

Üsküdar Özevim Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 293 yeni konut geliyor


Geri Dön