14 / 09 / 2024

TOKİ Baruthane arazisini kiraya verecek

TOKİ Baruthane arazisini kiraya verecek

TOKİ Ataköy'deki Baruthane arazisini yıllık 6 milyon TL'ye kiraya verecek


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 59 bin 799 metrekare yüzölçümlü 564 ada 160 parsel no.lu Baruthane'yi kiraya verecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı daha önce satışa çıkardığı ve satışa karşı çıkan Ataköylüler'in tepkisi ile karşılaştığı Baruthane'yi kiraya verme kararı aldı. TOKİ'den yapılan açıklamalara göre turizm ve rekreasyon alanında bulunan, tescilli tarihi esenleri olan Baruthane arazisi açık artırma yöntemi ile yıllık 6 milyon Tl tahmin bedel karşılığı kiraya verilecek.

Kiralama süresinin 49 yıl olacağı ihale 26 Mayıs 2010 tarihinde saat 15.00'te TOKİ'nin Ankara'daki genel merkezinde gerçekleştirilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI

Kiralama şartnamesi için tıklayın

Kiralama sözleşmesi içn tıklayın

Basında yer alan diğer haberler:

TOKİ, Baruthane'yi 49 yıllığına kiralıyor
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ataköy sahilinde Galleria AVM ile Hava Harp Okulu'na kadar uzanan, tarihi Baruthane binasının da içinde bulunduğu araziyi 49 yıllıığına kiralamaya karar verdi. İfade edilenlere göre TOKİ'nin burayı kiralamaya karar vermesinde, daha önce bu araziyi satışa çıkardığında Ataköylüler'den aldığı tepki, belirleyici oldu.
Elde edilen bilgilere göre, 49 yıllığına kiralanacak arazi için ihale 26 Mayıs 2010'da TOKİ'nin Ankara'daki genel merkezinde yapılacak. Arazi için belirlenen yıllık kira bedeli ise 6 milyon TL.
Milliyet

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.
 


Geri Dön