29 / 04 / 2024

TOKİ Batman Memur-Sen Konutları'na 4 bin kişi başvurdu!

TOKİ Batman Memur-Sen Konutları'na 4 bin kişi başvurdu!

Memur-Sen Konfederasyonu Batman İl Başkanlığı tarafından başlatılan ikinci etap Memur-Sen TOKİ konutlarında ön başvurular sona erdi. Memur Sen Batman İl Başkanı Mehmet Ergin, "Toplam 4 bin 20 konut talebi aldık" dedi.



Yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Memur Sen Batman İl Başkanı Mehmet Ergin, 2012 yılında yaptıkları birinci etap konut sayısı 672 iken ikinci etap başvuru sayısının ise 4 bin 20'ye ulaştığını söyledi. On başvuruların sona erdiğini belirten Ergin, talepleri Batman Valiliği'ne ilettiklerini Valilik üzerinde de TOKI Genel Başkanlığı ile görüşmelerin yapıldığını söyledi. Kentte konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yoğun ilgi ile karşı karşıya kaldıklarını aktaran Ergin: "İlimizde konut fiyatlarının çok yüksek olması üyemiz olan memurların konut sahibi olmasını imkansız kılmıştır. Üyelerimizin konut sahip olabilmesi için taksitli konut edinme imkanı sunan TOKI ile işbirliğine gidilerek Memur-Sen 2'nci etap konutlarını yapmak üzere üyelerden ön talepler alınmıştır. Alınan talepler neticesinde toplam 4 bin 20 konut talebi aldık" dedi.

 

TEN LİSESİ VE YENİ STADYUM ÇEVRESİNİ TALEP EDECEĞİZ" 


Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 2. Etap TOKI konutları için Fen Lisesi ve Stadyum çevresinden yer talebinde bulunacaklarını belirterek: "Şuanda Fen Lisesi ve yeni Stadyum çevresindeki hazine arazilerinde toplulaştırma çalışmalarında sona gelinmiş durumda. 

Burada hazineye ait araziye TOKI konutları yapılması için talebimiz olacak. Bu bölgenin zemini hem daha sağlam hem de kat imarı da burada daha uygun olacaktır" ifadelerinde bulundu. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise: "Bizler de bu taleplerin bir an önce karşılanması ve projenin hayata geçmesi için ilgili yerlerle gerekli görüşmeleri yapacağız" dedi. 


Batman Ekspres


Geri Dön