06 / 05 / 2024

TOKİ Burdur Merih OSB'yi destekleyecek!

TOKİ Burdur Merih OSB'yi destekleyecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen 11. KOBİ ZİRVESİ’ne katılan BURDOĞTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci, ilimize Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Merih OSB) kurulması hakkında TOKİ yöneticileriyle önemli görüşmeler yaptı.



Burdur’da son yılların hızla gelişen sektörlerinden, istihdam ve ihracat katkısıyla öne çıkan doğaltaş ve mermercilik sektöründe ‘kümeleşme’ başarısını sağlamak amacıyla, BURDOĞTAŞ’ın geliştirdiği Burdur Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Merih Osb) projesi hayata geçme yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen 11. KOBİ ZİRVESİ’ne katılan BURDOĞTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci, ilimize Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Merih OSB) kurulması hakkında  TOKİ  yöneticileriyle önemli görüşmeler yaptı.


Bilindiği gibi; Merih OSB projesinin farklı yönlerinden biri, TOKİ’nin konut ürettiği gibi Fabrikalar yapması, işadamlarına, girişimcilere bu imkanı sunması üzerine kurulu. Bu önerisini TOKİ’nin üst düzey yöneticileriyle paylaşan Ekinci, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, hemşehrimiz Burdur’un yetiştirdiği değerli bürokratlardan biri olan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ile TOKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ömer Arısoy’a Merih OSB’yi anlattı.


Merih OSB fikrine, bu projeye TOKİ’nin de katkı sağlamasına olumlu bakan TOKİ yöneticileri, TOKİ’nin kabiliyetlerini Burdur MERİH OSB’ye aktarabileceklerini belirttiler.


TOKİ’nin MERİH OSB yatırımına; 1- Kamulaştırma, 2-Altyapı proje ve uygulama denetimi 3- Fabrika Tip Projelerinin oluşturulması (A, B, C- D tipi gibi) 4-Talep toplama 5-Etap Etap uygulama konularında yardımcı olacağı, katkı sağlayacağı öğrenildi.


İstanbul’da TOKİ ekibiyle yaptığı temasları Gazetemize değerlendiren BURDOĞTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci, “TOKİ yöneticilerinin Burdur’a, Merih OSB fikrine gösterdikleri olumlu yaklaşımlardan dolayı çok memnun kaldık. Kendilerine teşekür ediyorum. TOKİ Başkanı Sayın Turan ve çalışma arkadaşları sanayi yatırımlarına TOKİ’nin katkı sağlaması noktasında çok olumlular. Hemşehrimiz TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik Bey’de ilimize başta nüfus artışı, istihdam katkısı gibi sosyo-ekonomik kazanımlar getirmeyi hedefleyen Merih OSB projesiyle yakından ilgileniyor. Pek çok konuda yardımcı olabileceklerini dile getirdiler” dedi.


TOKİ yönetiminin asıl faaliyet sahası olan konut edindirme misyonuna, TOSİ adında Toplu Sanayi İdaresi Başkanlığı kurarak fabrikalar inşa etme fikrini olgunlaştırmak, bu yönde hukuki ve bürokratik altyapıyı oluşturmak için çalışmalar yaptığı öğrenildi.


Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön