02 / 05 / 2024

TOKİ Çanakkale Afet Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Çanakkale Afet Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ tarafından Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde depremzedeler için inşa edilen 205 konutun kurası çekildi.



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 yılında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri ağır hasar gören depremzedeler için  TOKİ  tarafından yaptırılan 205 adet konut için kuralar çekildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, ilk etapta inşaatı biten 205 konuttan Yukarıköy'de bulunan 116'sının kurası noter huzurunda çekildi. Kızılkeçili Mahallesi'nde yer alan 16 konutun da kurası çekilirken, Çamkalabak köyündeki 73 konut için kuralar yarın çekilecek.

Ayvacık'ın 36 yerleşim yerinde konteyner evler kurduklarını hatırlatan AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, vatandaşların mağdur olmaması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yılmaz, "Yukarköy'de 116 adet, Gülpınar Kızılkeçili mahallesinde 16 adet ve Çamkalabak ve mahallelerinde de 73 olmak üzere toplam 205 adet konutun yapımı tamamlandı. Bu konutların hak sahiplerini belirlemek için bugün ve yarın kura çekimi gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bölgedeki evlerin depremde zarar gördüğünü anlatan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise, "Hemen konteyner evler kurduk. Sonrasında ise kalıcı deprem konutlarını yapımı başladı. Doğa şartları ve hazırlık süreçleri sonrasında ilk etap evlerin yapımı tamamlandı. Bugün de bu evlerin hak sahiplerini belirlemek için kura çekimini yapıyoruz. Kura çekiminden sonra hak sahipleri konutlarına yerleşecek. Burada devlet büyüklerimizin katılımıyla açılışını ileriki günlerde gerçekleştireceğiz. Önemli olan bir konu da yapılan deprem konutları imrenilecek konutlar oldu. Depreme dayanıklı evler yapıldı" ifadelerini kullandı.

Ayvacık halkının projelerden mutlu olduklarını dile getiren Şahin, "Buradaki vatandaşlarımızın yüzlerindeki mutluluk ve heyecanı görmek bizi de mutlu ediyor" dedi.


Geri Dön