06 / 05 / 2024

TOKİ Çanakkale İlk Evim kuraları çekildi!

TOKİ Çanakkale İlk Evim kuraları çekildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çanakkale İlk Evim projesi kapsamında 1.290 konutun kura çekilişi yapıldı.



Yine verilen bilgilere göre, Çanakkale'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi'ne toplam başvuru sayısının 18 bin 174 olduğunu dile getiren TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Biz bugün de burada 1290 adet Çanakkaleli hemşerilerimizin ev sahibi olmasına yönelik olarak hak sahipliği belirleme kurası için geldik. Şimdi de 1290 kişiye hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Yaptığı açıklamada ülkemizde de maalesef son günlerde konuta erişimde sıkıntılar olduğunu kaydeden Çelik, bunun ülke genelinde çözülemeyecek bir sorun olmadığını Türkiye genelinde 250 bin konut hamlesi başlatarak gösterdiklerini kaydetti.

TOKİ Çanakkale İlk Evim kuraları çekildi!

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da söz konusu törende önemli açıklamalar yaptı. Vali Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu söz konusu bu hamle ile cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde 250 bin insanın ilk evlerine kavuşacaklarını belirterek, bu duygunun çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Vali Aktaş, "Çanakkale'de de 1290 hemşerimiz ilk evlerine kavuşmuş olacak." diyerek, yaklaşık olarak 20 bin başvuru olduğunu söyledi. Kurada çıkmayacak vatandaşlara üzülmemelerini temenni eden Aktaş, bu projenin bir defaya mahsus olmadığını ve uzun yıllar devam edeceğini söyledi. Vali Aktaş "İnşallah onlar da ev sahibi olacaklardır" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kura çekimi gerçekleştirilerek 1290 konutun hak sahibi belirlendi.

TOKİ Denizli 2023 projesinde adeta son dakika müjdesi! Tam 497 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın!

TOKİ İstanbul projesinde son dakika! O ilçeye 621 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ Sivas projesi için beklenen tarih geldi! 258 yeni konutu kaçırmayın


Geri Dön