30 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme'ye Valilik vizesi!

TOKİ Çeşme'ye Valilik vizesi!

İzmir Valiliği, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Çeşme Reisdere'deki konut projesine vize verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü proje için Valilik, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur" dedi.




İzmir Valiliği, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Çeşme Reisdere'deki konut projesine vize verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü proje için Valilik, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur" dedi.  TOKİ  tarafından yakın zamanda çalışmalarına başlanacak olan proje iki etaptan oluşuyor. 


"Betonlaştırmasın yeter"

Birinci etap olarak belirlenen alanda 550 adet konut, 1 adet 600 kişilik cami, 2 adet büfe yer alıyor. Projenin ikinci etabında ise 603 adet konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu ve 32 derslikli lise bulunuyor. 

Kendileri ve meslek odalarının, TOKİ'nin bölgede yoğunluk ve yüksekliği artıran planlarına yönelik açtığı davaların hala daha devam ettiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "TOKİ'ye ya da Çeşme'de konut yapmasına karşı değiliz. Fakat konutların yoğunluğunun fazla olmasına ve 4 katlı onlarca bina yapılmasına karşıyız. Toplu konut yapılsın, fakat bu kenti betonlaştırmadan yapılsın" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön