02 / 05 / 2024

TOKİ deprem sınavını tam notla geçti! 'Evlerinize girebilirsiniz'

TOKİ deprem sınavını tam notla geçti! 'Evlerinize girebilirsiniz'

TOKİ tarafından inşa edilen binalar 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sağlamlığıyla hasarsız çıktı.



Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra 10 ilde 15 milyon kişi etkilendi. Çok sayıda yapının yerle bir depremlerde, TOKİ tarafından inşa edilen binalar sağlamlığıyla 'asrın felaketi'ni hasarsız atlattı.

TÜNEL KALIP TEKNİĞİ

TOKİ, şu ana kadar ürettiği konutlarla son yılların en büyük depreminde sınavdan tam not almış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir sene içerisinde deprem bölgesini yeniden inşa etmeye hazırlanan TOKİ, milletin duyduğu güveni de tazelemiş oldu. 

Prof. Dr. Hasan Hüsnü Korkmaz, TOKİ tarafından yapılan binaların yıkılmayacağını çünkü tünel kalıp olarak yapıldığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli asrın felaketi karşısında devlet canla başla mücadele ediyor.

TOKİ deprem sınavını tam notla geçti! Evlerinize girebilirsiniz

Başkan Erdoğan'ın diğer yaşanan felaketlerdeki gibi toplu konut operasyonlarıyla 10 ilde de 1 yıl içerisinde vatandaşların evlerini yapacaklarını açıklamasının ardından gözler afetin merkezindeki 10 ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yapılan TOKİ konutlarına çevrildi.

TEK BİRİ BİLE YIKILMADI

TOKİ'nin, 9 saat arayla önce 7,7, sonra 7,6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 10 ilde 133 bin 759 konut yaptığı öğrenildi.

Depreme dayanıklı radye temel üzerine kurulu konutlardan hiçbirinin asrın felaketinde yıkılmadığı ve kullanılamaz hale gelmediği tespit edildi.

"EVLERİNE GİREBİLİRSİNİZ"


Geri Dön