16 / 05 / 2024

TOKİ iade paralarının sorgulaması devam ediyor! TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar!

TOKİ iade paralarının sorgulaması devam ediyor! TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar!

TOKİ para iadesi, kuralarda ismi çıkmayan vatandaşların araştırdığı konular arasındadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtlar!



TOKİ İSTANBUL KURASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Üçüncü etap kuraları için yeni tarih, TOKİ’nin resmi sitesi üzerinden halka duyuruldu. Sosyal konut kuralarında yeni çekiliş 30 Kasım tarihinde başlıyor.

İstanbul Tuzla'da gerçekleşecek olan kura çekim tarihi 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00'de olarak belirlendi. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre Tuzla kura tarihleri şu şekilde; "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi adı altında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi’nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası gerçekleşecektir.”

TOKİ ARSA KURASI ÇEKİLİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ para iadesi sık sorulan sorular arasında yer alıyor. TOKİ’den bu konuda yapılan açıklama şu şekildedir;" TOKİ kurada, hak sahibi olamayanlar, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.

3+1 TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

TOKİ evlerinin kiraya verilip verilmeyeceği vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ standart konut projelerinde konut sahipleri konutlarını kiraya verme gibi bir hakka sahiplerdir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda da kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifine bırakılmıştır.

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Konut kredisi kimlere verilmez?

80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar?


Geri Dön