28 / 04 / 2024

TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede? İlk evim arsa hangi illerde?

TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede? İlk evim arsa hangi illerde?

TOKİ ilk evim arsa yerleri vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede?



İLK EVİM ARSA HANGİ İLLERDE?

İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası ile konut başvuruları 14 Eylül tarihinde açılmıştı, bugün de 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. 1 milyon altyapılı arsa ve ilk etapta verilecek 28 ildeki 10 bin iş yeri için başvurular internet üzerinden ve bankalardan gerçekleştirilebilir.

İşte İlk evim arsa yerleri nerede, TOKİ ilk evim arsa hangi illerde? İşte Arsa başvurusu ve başvuru hakkında araştırılanlar…

İLK EVİM ARSA YERLERİ NEREDE?

Kendi işini kurmak isteyenler için iş yeri başvuruları, E-Devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde de Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

  • Vatandaşlar, arsa için ise yalnızca Ziraat Bankası'ndan başvuruda bulunabilecek.
  • Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içinde yaşıyor olma zorunluluğu bulunuyor.
  • Başvuru bedeli için 500 lira, iş yerleri için 2 bin lira olarak duyuruldu. 7 Kasım'a kadar devam edecek olan başvurularda 18 yaşını doldurmuş olma şartı.
  • Ankara'da bin, İzmir'de 700, Bursa, Konya, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 500, Diyarbakır ve Kocaeli'de 450, Eskişehir, Kayseri ve Manisa'da 350, Mersin, Denizli ve Balıkesir'de 300, Van, Trabzon, Erzurum, Tekirdağ'da 250, Afyonkarahisar, Isparta, Aksaray, Çorum, Sivas'ta Ordu, 200, Şırnak'ta 150 ve Kastamonu'da ise 100 adet inşa edilecek.
  • Proje kapsamında iki çeşit arsa var. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ile 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri 105 ile 150 metrekare arasında değişmektedir. Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500 liradan, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak bilgisi verildi. İkinci seçenek hisseli parseller şeklinde olacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olması planlanıyor. Hisseli arsalar 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlar ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşlara sunulacak.

Prefabrik evler ses geçirir mi?

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sosyal konut başvuru nasıl yapılır? TOKİ'ye nasıl başvurulur 2022?


Geri Dön