01 / 05 / 2024

TOKİ kalitesiyle tartışılan değil, referans bir kuruluştur!

TOKİ kalitesiyle tartışılan değil, referans bir kuruluştur!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Mutlak Kalite hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz performans ile ortaya çıkan kalite farkı, toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa etme kararlılığımızın sonucudur.” dedi. 



TOKİ Dergi'deki habere göre,  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ’nin 2014’te ivme kazanan kalite yolculuğunda, vatandaşların geri bildirimlerinin en önemli hareket noktası olduğunu belirtti. Turan şu bilgileri verdi:  “TOKİ 2002 yılından bu yana acil barınma ihtiyacına başarıyla yanıt veren örnek bir konut kuruluşudur. Bugün 815 bini aşan konut üretim rakamıyla, yapı sektörü ve 200’e yakın alt sektöre öncülük eden, üretim ve gelişimlerinin önünü açan ve sektörü ekonomik ölçeklerde dengeleyen bir kurumdur. Yıllar içinde milli gelire paralel olarak TOKİ konutlarından da beklentilerin artması, özellikle kalitede yeni bir safhaya geçilmesini zorunlu kıldı. Bize en önemli yol gösterici her zamanki gibi vatandaşlarımız oldu; onların samimi ve yapıcı eleştirilerine büyük bir hassasiyetle kulak verdik.

“Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz”

Yönetim biliminin ünlü “Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz” sözünü kabul ederek, vatandaşlarımızın beklentilerini ölçümleyebilmek için Memnuniyet ve Algı Araştırmaları yaptırdık ve bu araştırmalara düzenli olarak devam ediyoruz. Çok boyutlu veriler ortaya koyan araştırma çıktılarıyla saha tecrübelerimizi birleştirerek kalitede yeni standartlar oluşturduk.

Netice olarak 4 yıl gibi kısa bir sürede, mahalle konsepti içinde yerel mimari unsurlardan yararlandığımız, az katlı planlarda üretilmiş ve malzemeden uygulamaya kalite anlayışı içinde tasarlanmış binlerce konutluk projeler ile özgün modeller ortaya çıktı.

“İçinde oturmayacağımız daireyi teslim almayacağız”

Bu süreçte tüm paydaşlarımıza ve vatandaşlarımıza önemli bir çağrı ve vaatte bulunduk. ‘İçinde kendimizin oturmayacağı hiçbir daireyi teslim almayacağız ve vatandaşlarımıza sunmayacağız’ dedik. Bu duruş ve bakış açısı tüm üretici paydaşlarımız nezdinde karşılık buldu. Hersegmentten üretici, TOKİ’nin kalite beklentisine yanıt verecek yapı malzemeleriyle bizimle iş birliğine gidiyor. Yerli ürün kullanımı ve yapı kalitesinde ortaya koyduğumuz değişim, sektörümüze, yeni ürün yatırımları ve istihdam konusunda cesaret verdi. Pek çok firmanın hesaplı ve aynı zamanda yüksek kalitede ürünler geliştirmede istihdam artışı ve Ar-Ge
faaliyetlerine yönelmiş olması, bunun neticesinde yenilikçi ürünler ortaya çıkarması hem ülkemiz hem İdaremiz açısından gurur vericidir.

“TOKİ kalitesiyle tartışılan değil, referans bir kuruluştur”

"TOKİ, kalitesiyle tartışılan değil, örnek, referans olacak bir kuruluştur ve bütün paydaşlarımız daha da iyisi için çok ciddi çaba gösteriyor. Birlikte her yıl bir önceki yıla göre daha kaliteli yapılar inşa ediyoruz. TOKİ projelerinde yer alan firmaların bize sundukları ürün ve üretimlerini diğer projelerinde örnek göstermeleri, İdaremiz için önemli bir başarı. Değişim dinamik bir süreçtir. Dolasıyla referans kurum olmak, İdaremizin değişmeyecek hedefleri arasında yer alacak.”


Geri Dön