10 / 05 / 2024

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ konut ve arsa başvurusunda bulunanlara uyarı yapıldı. İşte TOKİ’den gelen açıklama!



TOKİ, firmaların iyi niyetini kullanarak menfaat temini sağlamak amacıyla dolandırıcılık durumlarına itibar edilmemesi yönünde çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremle beraber 10 ilde can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Bununla birlikte pek çok da hasarlar meydana geldi. Çeşitli yağmalamalar ve dolandırıcılık durumları sık sık yaşanmaya başladı. Bu duruma sessiz kalınmıyor. Ancak fırsatçılar bu durumu kullanarak, TOKİ kurumunun adını vererek, yapılan talepler üzerinden vatandaşların dolandırılmaması adına duyurular yapıldı.

TOKİ'DEN DOLANDIRICILIK ÇAĞRISI

İşte TOKİ’den yapılan açıklama şu şekildedir;

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ EVLERİ NASIL İNŞA EDİLİYOR? TOKİ EVLERİNİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, öncelikle zeminin inşaat başlamadan hemen önce analiz edilmesini sağlar ve zemin etüt raporu çıkarılmaktadır. Elde edilen verilere göre, Deprem Yönetmeliği ve diğer ilgili kanunlar doğrultusunda projelendirme işlemleri yapılmaktadır. İmalatlar da bu projelerin gerektirdiği tekniklere uygun şekilde yapılmaktadır.

TOKİ EVLERİ NEDEN YIKILMAZ?

TOKİ, depremlere karşı konutlarında "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi çözümleri kullanır. Bu çözümler ile binadaki sarsıntılar ve hasarlar minimuma indirilir ve böylelikle yapısal hasarlar meydana gelmemektedir.

TOKİ KURALARI ERTELENDİ!

TOKİ sitesinde yapılan açıklamalar ışığınsa kuralar ertelendi. Açıklama şöyle: "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır."

TOKİ ARSA TAKSİTLERİ NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLANACAK?

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten hemen sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarihtir. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, taksitler aylık ya da yıllık eşit taksitler halinde ödenebilmektedir. Ancak sözleşme kısmında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden yalnızca biri tercih edilecektir." açıklamasını yaptı.

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 fiyat listesi!


Geri Dön