28 / 04 / 2024

TOKİ ödeme koşulları nelerdir?

TOKİ ödeme koşulları nelerdir?

TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor. Bu nedenle ödeme koşulları değişkenlik gösteriyor. Peki, TOKİ ödeme koşulları nelerdir?



TOKİ ödeme koşulları nelerdir?

TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir 

düzeylerine göre farklılıklar gösteriyor.


TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişiyor. TOKİ’den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. Peki,  TOKİ  ödeme koşulları nelerdir?


TOKİ ödeme koşulları 2014..


Yoksul Grup Konutları:

Peşinatsız

Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlıyor.

Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtiliyor. Bu grup için üretilen konutlar peşinatsız, 20 yıl vade ve 100 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılmaktadır. İlk dönemsel artış, konut teslim tarihine göre TOKİ tarafından belirlenir. 


Alt Gelir Grubu Konutları 

2.000 TL peşinat

Sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren taksit ödemeleri başlıyor.

Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtiliyor. Alt gelir grubuna yönelik konutlar; 2.000 TL. peşinat, 15 yıl vade ve 200 TL’den başlayan taksitlerle satılıyor.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılıyor. İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan ediliyor.


Dar ve Orta Gelir Grubu Konutları:

Dar ve orta gelir grubuna yönelik olarak 75 m2 - 130 m2 büyüklüğünde üretilen konutlar; genel uygulama kapsamında “yüzde 10 peşinat, 8 yıl vade”, “yüzde 15 peşinat, 9 yıl vade”, “yüzde 25 peşinat, 10 yıl vade” seçenekleriyle satışa sunulmaktadır. Ancak bazı özel uygulamalarda konut peşinat yüzdesi ve vade uygulaması değişebiliyor. Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtiliyor.


 


TOKİ peşinatları ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön