01 / 09 / 2024

TOKİ, Orascom ile ortak 32 bin konut yapacak

TOKİ, Orascom ile ortak 32 bin konut yapacak

TOKİ, Ortadoğu'nun en büyük çimento ve telekomünikasyon şirketlerini barındıran Orascom Group ile anlaştı.



TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile ön niyet anlaşması imzaladıklarını söyleyen grubun gayrimenkul yatırım şirketi Orascom Development Holding (ODH) Başkanı ve CEO'su Samih Sawiris, Türkiye'de düşük gelir grubuna yönelik gayrimenkul yatırımı yapacaklarını açıkladı. Mısır Borsası ve basınına açıklamada bulunan şirketin patronu Samih Sawiris, proje kapsamında evlerin 60-120 metrekare büyüklüğünde olacağını belirtti.

Çimento yatırımı var

Türkiye'de son olarak Telsim'in özelleştirilmesi ihalesine katılarak verdiği teklifle Vodafone ile yarışan Orascom, çimento şirketiyle de Van Çimento'yu bünyesine katmış, Batıçim'in de ortağı olmuştu. Yıllık 25 milyon tona yakın çimento üreten Orascom, turizm, otel ve gayrimenkul sektöründeki yatırımları ile biliniyor.

9.1 milyar dolarlık servetiyle Mısır'ın en zengin işadamı olan Onsi Sawiris'in emlak ve gayrimenkul yatırımlarını oğlu Samih Sawiris yönetiyor.

900 MİLYON $

Ankara'da 7.5 milyon metrekarelik alan üzere 20 bin adet, İstanbul'da ise 5.5 milyon metrakarelik alan 12 bin adet olmak üzere toplam

32 bin adet konut yapacaklarını söyleyen Sawiris, "Projelerden 800-900 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi.

Vatan

Geri Dön