02 / 05 / 2024

TOKİ Şanlıurfa Yeşildirek projesinin detayları belli oldu!

TOKİ Şanlıurfa Yeşildirek projesinin detayları belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa’nın Yeşildirek Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 537 konutun ihalesi gerçekleştirildi.



TOKİ tarafından, Şanlıurfa’nın Yeşildirek Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hayata geçirilecek olan 537 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

29 Ağustos 2018 Çarşamba günü yapılan ihale kapsamında ayrıca 44 dükkân ile altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor.

Projedeki konutların 104’ü 2 oda 1 salon, 205’i 3 oda 1 salon ve 228’i ise 4 oda 1 salon planında hayata geçirilecek.

TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Yeşildirek Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. İlk aşamada “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmaz ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan toplam 4,7 Ha büyüklüğündeki taşınmazların İdaremize devri yapıldı. Bu alanda 537 konut ve 44 dükkân inşa edilerek köhnemiş, çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alandan hak sahiplerinin tasfiyesi de planlandı.

TOKİ Şanlıurfa Yeşildirek projesiyle “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine dükkânları, parkı, peyzajı, spor ve oyun alanları ile çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanıyor. Projenin cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.


Geri Dön