28 / 04 / 2024

TOKİ Sinop İlk Evim 2022 kuraları çekildi! 

TOKİ Sinop İlk Evim 2022 kuraları çekildi! 

Sinop'ta, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin kura çekilişi yapıldı. 



Sinop'ta, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin kura çekimi yapıldı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kültür Merkezi'nde yapılan kura çekim töreninde açıklamalar yapan Vali Erol Karaömeroğlu, il genelinde inşa edilecek olan 676 konut için 11 bin 932 vatandaşın başvurduğunu dile getirdi.

Verilen bilgiye göre, gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Vali Karaömeroğlu, Saraydüzü ilçesinde inşa edilecek olan 150 konuta geçerli başvuru sayısının 143 kişi ile sınırlı kalmasından dolayı bu ilçedeki konutlar için kura çekimi yapılmadığını kaydetti.

TOKİ Sinop İlk Evim 2022 kuraları çekildi! 

Karaömeroğlu, Sosyal Konut Projesi'nin tüm kesimlere hayırlı olmasını temenni ederek bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasında Sosyal Konut Projesi ile mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yaşanabilir mekan anlayışıyla hayata geçirilecek olan dairelerde yerel ve yatay mimari tercih edilecek, çevre dostu yapı malzemeleri kullanılarak, konutlar sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edileceğini kaydetti. Açıklamasında söz konusu projeye öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a şahsım ve tüm Sinoplular adına şükranlarını arz ettiğini dile getirdi.

Vali Karaömeroğlu, konuşmasından sonra noter huzurunda ilk kuraları çekti.


Geri Dön