15 / 05 / 2024

TOKİ taksitleri sabit mi? Taksitler senede kaç kere, ne kadar artacak? Başvurmadan muhakkak okuyun….

TOKİ taksitleri sabit mi? Taksitler senede kaç kere, ne kadar artacak? Başvurmadan muhakkak okuyun….

TOKİ sosyal konutların detayları açıklandıktan sonra akıllara en çok takılan sorular şunlar oldu. Evlerin taksitleri ne kadar olacak? Taksitleri her yıl artacak mı? Konut taksitlerim her yıl ne kadar artar? Aklınıza takılan bütün taksit detayları bu haberde. İşte Toki taksitleri haberinin detayları.



Projeden konut almanın mantıklı bir yatırım olduğunu belirten Prof. Dr. Volkan Öngel, “Çünkü öncelikle açıklanan toplam rakamlar şu anda güncel şartlarda alınabilecek sıfır konut fiyatlarının hayli altında. Ayrıca taksit tutarlarına ve bunların maaş artış oranına bağlı olarak artacağı bilgisine bakıldığında ödeme konusunda da alıcıları zorlayacak bir durum yok. Ayrıca TOKİ tarafından gerçekleştirilen bir proje olmasından dolayı sıradan bir müteahhitten topraktan konut alınması durumunda üstlenilen riskten daha azının üstlenildiğini düşündürmekte” değerlendirmesinde bulundu.

Öngel konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bugün 240 aylık vade ile konut kredisi veren banka sayısının çok sınırlı olduğu veren kurumlarında kredi faiz oranlarının aylık olarak yüzde 3 seviyelerinde olduğu görülmekte. Kabaca bir hesapla 240 ay vade ile 800 bin TL konut kredisi aldığımızda aylık yaklaşık 27 bin TL’lik taksitlerle toplamda 6,5 milyon TL civarında bir geri ödeme yapmalısınız. 800 bin TL’lik krediyi en düşük aylık yüzde 1,3 oranında faiz ile 120 aylık vadeli aldığınızda ise aylık ortalama 13 bin TL’lik taksitlerle toplamda 1,6 milyon TL civarında bir ödeme yapmanız gerekmekte. Gerek banka kredisi gerekse de TOKİ’de borcun tamamı ödene kadar gayrimenkulü satamayacağınız göz önüne alındığında üstlenilen risk ve taksit ödemek zorunda kalınacak taksit tutarları açısından değerlendirme yapılması gereklidir.”

Yüzde 25 kira artışı nasıl uygulanır? Hangi hallerde ev sahibi hangi hallerde kiracı haklı?

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat! İşte 25 soruda tüm detaylar...


Geri Dön