28 / 04 / 2024

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek?

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek?

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ’den ucuz konut alanlar, evlerin ne zaman teslim edileceğini merak ediyor. TOKİ’ye ev için başvuru yapan vatandaşlar evler ne zaman teslim edilecek sorusunun cevabını arıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konutları 2 yılda bitirip teslim edeceklerini açıkladı.



TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’de sosyal konut üretmek 1984 yılında faaliyete başlayan TOKİ'nin 2002 yılına kadar 45 bin civarında sosyal konut inşa ettiğini söyledi.

“2003 YILINDAN 2022 YILINA KADAR 1 MİLYON KONUT YAPILDI”

2003’ten 2022 yılına kadar geçen sürede 1 milyon 170 bin konut inşasının yapıldığı ifade eden Bulut, 2003 yılına kadar konut üretiminin çok başarılı bir süreç sayılamayacağını belirterek 2003 yılında TOKİ’de birçok konuda büyük bir değişim yaşandığını ve kurumun güçlendiğini söyleyen Bulut, son 3 yıl içerisinde de 247 bin civarında konut yapıldığını söyledi.

Son yıllarda özellikle 2000-2001 yılları arasında ülkemizde birçok afetin yaşandığını söyleyen Bulut, afetlerden etkilenen vatandaşların mağduriyetinin TOKİ eliyle kısa sürede giderildiğini, evi yıkılanların barınma ihtiyacının da kısa sürede karşılandığını ifade etti.

TOKİ’DEN ALINAN EVLER NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut,  vatandaşların TOKİ’ye olan güveninin en üst seviyede olduğunu ifade ederek bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dar gelirliler için sosyal konut projesini açıklamasının çok önemli olduğunu söyledi.


Geri Dön