03 / 05 / 2024

TOKİ'den Başkent'e 40 bin kişilik üniversite kampüsü!

TOKİ'den Başkent'e 40 bin kişilik üniversite kampüsü!

TOKİ 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda, Yıldırım Bayezid'in adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuracak...



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur arasında yapılan  Ankara  Savaşı'nın meydana geldiği alanda, Yıldırım Bayezid'in adını yaşatacak dev bir üniversite kampusu kuracak. Ankara'nın ilçesi Çubuk'ta Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4.5 kilometre mesafede kurulacak kampus Selçuklu mimarisinde tasarlandı. 3500 dönümlük bir alanda kurulacak üniversite kampus tamamlandığında önemli bir bölümü yabancı olmak üzere 40 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. 


Toplamda 12 fakültenin kurulacağı kampusta ilk etapta însan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası, teknik bina, spor merkezi ve kafe inşa edilecek. Bu yapıların ihalesi 13 Kasım'da TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında gerçekleştirilecek. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön