02 / 05 / 2024

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! O illere 50 bin sosyal konut!

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! O illere 50 bin sosyal konut!

TOKİ ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. TOİ 50 bin konut kampanyasını duyurdu. İşte detaylar!



TOKİ KAMPANYALARI GÜNDEMDE!

TOKİ, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 50 bin konut kampanyasına dair bilgi verdi. Yapılan paylaşımda, Kayabaşı bölgesinde 4.467 konutun bilgilendirmesinin yapılacağını ifade etti. Bu bilgilere ek olarak, İlk Evim Arsa etabı çerçevesinde bugün Kocaeli'de arsa çekilişi yapılacak ve Kandıra ile Körfez ilçelerinde toplamda ise 1500 müstakil ve müşterek arsa hak sahipleri tek tek belirlenecek. Halihazırda 55 ilde toplam 39 bin 380 arsa hak sahibi belirlendi ve çekilişler sona erdikten sonra e-Devlet üzerinden "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kontrol edilebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, son dönemde faizsiz ve sabit taksitli arsa kampanyası ile gündemde yer alacak. TOKİ, konut veya arsa sahibi olmayı hayal edenler için cazip bir fırsat sunuyor. Kampanyaya katılım sağlamak için başvuru yapanlar 500 TL başvuru ücreti ödedi ve arsa taksitleri faizsiz ve sabit olacağı belirlendi.

5 GÜN SONRA İADE!

Kura çekimi yapılması ile para iadesi konusu gündeme geldi. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, kura çekiminden 5 gün sonra iade işlemleri yapılacak. İade işlemi banka şubeleri ya da ATM'ler üzerinden alınabilecek. Proje ile ilgili doğru ve yanlış bilgilerin paylaşılması üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 15 doğru, 15 yanlış bilgi paylaştı. Ama bakanlık TOKİ'nin faizsiz ve sabit taksitli arsa kampanyasının doğru olduğunu belirtti. Arsa veya sosyal konut hak sahibi olup olmadığını merak edenler, e-Devlet vasıtasıyla "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranını kullanarak sorgulama yapılabilir. TOKİ kura neticeleri, çekilişler sona erdikten sonra bu ekran üzerinden kontrol edilebilecek.


Geri Dön