21 / 05 / 2024

TOKİ konutu alanlar yaşadı! Vadelerde yüzde 50 indirim müjdesi geldi!

TOKİ konutu alanlar yaşadı! Vadelerde yüzde 50 indirim müjdesi geldi!

TOKİ’den konut alanlara çok sevinecekleri bir duyuru geldi. TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlara müjdeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi.



“Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadık. TOKİ"den ev alan kardeşlerimiz bu haberi sabırsızlıkla bekliyor” diyen Kurum, TOKİ’nin memur maaş zammına göre artış yaptığını hatırlatarak,  “2023 için memur maaş zam oranı yüzde 30 oldu. Biz de TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40'ta tuttuk. Böylece vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk. Vatandaş bu artışı nasıl ödeyecek diye tezbirat yapanlar görüyorsunuz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sosyal devlet anlayışının gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık" diye konuştu.

TOKİ konutu alanlar yaşadı! Vadelerde yüzde 50 indirim müjdesi geldi!

Bakanlık olarak yaptıkları projeleri de hatırlatan Kurum, “Bu 4 senelik süre içinde Gölbaşımıza temel atma ve açılış töreni sayımız 10'u geçti. Burada millet bahçeleri yaparken diğer taraftan da vilayetler önünden başlayıp belediye önüne kadar 2,5 km hattı sahil kıyı düzenlemesi yaptık. Şimdi de Gölbaşı Millet Bahçesi'ni Mart ayında teslim ediyor, Gölbaşı'na Ankara'ya kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön