09 / 05 / 2024

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

Kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını netleştirecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç beklenirken Bakan Bilgin'den sürpriz bir açıklama geldi. Bilgin, "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir kez daha görüşeceğiz ve bunu da çözüm yoluna sokacağız" dedi.



TÜRK-İŞ: 'ARZU ETTİĞİMİZ RAKAMI BULURSAK PROBLEM YOK'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ücrete 15 bin lira teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu, pazarlık sürecinin sürdüğünü ifade etti.

Daha yüksek ücrete ise yüzde 45 zam ve iyileştirme teklifi ettiklerinin altını çizen Atalay, “Şu anda yüzde 40 noktasındayız ve bunu kabul etmediğimizi belirttik. Buna ilişkin insanların beklentisi var ve bizim süremiz de var. İlk kez ocak ayında başladık. Daha önce biz temmuz, ağustos gibi sözleşmeyi bitiriyorduk. Temennimiz seçimden önce bitirebilirsek bitiririz ama beklediğimiz rakam olursa bitiririz. İlla seçime kadar bitireceğiz diye bir kaidemiz bulunmuyor. İstediğimiz ücreti bulursak problem yok ama olmazsa biz bu işin içinde yer almayız” demişti.

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Diğer taraftan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylıklarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını içeren 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos tarihinde başlayacak.

Bu kapsamda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi öncelikli olmak üzere, özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin kapsamının belli olması bakımında da önem taşıyor.

JP Morgan’dan seçim sonrası için uykularınızı kaçıracak dolar tahmini! 14 Mayıs sonrası dolar ne olacak?

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Emeklilik prim gününde flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

Geri Dön