04 / 05 / 2024

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…



"Güvenlik güçlerine yapmış olduğumuz projeleri, görüntü işleme işlerini acaba halkımıza ve aynı zamanda kamuya nasıl faydalı hale getirebiliriz diye düşündük. Bu kapsam bütününde de yaptığımız analizleri akıllı ulaşıma yönelik bir ürün haline getirmiş olduk. Bu şekilde toplu taşımada yoğunluk analizi yaparak hat bilgisi planı yapma otobüsü artırma-azaltma, ilgili yerlere de gerekli ölçüde otobüs sağlanmasını verecek bir ürün haline getirdik. Bunun haricinde ise şoför analizi ile sürücünün emniyet kemeri takıp takmaması, cep telefonu ile konuşup konuşmaması gibi yolcu güvenliğini riske atacak davranışların merkeze alarm şekilde bildirilmesini ve bu sayede de daha konforlu, güvenli bir hizmet sağlanmasını planlıyoruz.”

"İLK ÖRNEK OLACAK, FARKLI BELEDİYELERLE SÜRECEK"

Bunun hem diğer araçların güvenliğini hem de vatandaşa verilen hizmetin kalitesini çoğaltacağını fade eden Başeski, şu şekilde konuştu:

"Halihazırda sürekli hareket edecek bir otobüsümüz ve üzerinde de bir kameramız var. Bunun için ekstra hiçbir donanıma ihtiyaç bulunmadan ya da herhangi bir araç çıkarmadan, ilave maliyet bulunmadan elimizdeki imkanları maksimum seviyede kullanmış olacağız. Ankara, hatta Türkiye'de ilk defa örnek olacak akıllı ulaşım konusunda. Video analitik konusunda da aynı zamanda diğer belediyeler ile farklı çalışmalarımız var, Gaziantep Belediyesi ile bir anlaşmaya imza attık. Bunları devam ettirmeyi planlamaktayız.”

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

Hesabınıza tam 3 bin 336 lira yatacak! Evde bakım maaşı Ekim 2022 ne zaman yatacak?

Xiaomi Redmi Note 10 Media Markt güvencesiyle! 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak


Geri Dön