02 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.



Borsa İstanbul AŞ, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugün itibarıyla sadece İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ payları için geçerli olacağını duyurdu.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bir açıklama yayımladı. Borsa İstanbul’un yapmış olduğu açıklamasında, mevcut durumda BIST 50 Endeksi’nde yer alan paylar için açığa satış yapılabildiği hatırlatıldı.

Bu kapsam bütününde 14 Eylül-4 Ekim zaman diliminde söz konusu paylar için yukarı adım kuralının uygulandığı duyurulan açıklamada, "Bugünden itibaren yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (ISGYO) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) payları dışında uygulanmayacaktır. Açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının kanıtlayan iki payda 2. bir duyuruya kadar uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir" şeklinde konuşuldu.

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön