29 / 04 / 2024

Torbalı Doğa Koleji'nin inşaatı Mayıs'ta tamamlanacak!

Torbalı Doğa Koleji'nin inşaatı Mayıs'ta tamamlanacak!

Torbalı Doğa Koleji'nin inşaatında sona geliniyor. 11 bin metrekare arazi üzerine kurulan kampüsün inşaatının Mayıs ayında tamamlanacağı açıklandı.



Anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesinden oluşacak Torbalı Doğa Koleji'nin inşaatında sona yaklaşılıyor. 11 bin metrekare arazi üzerine kurulan kampüs 2019-2020 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açacak. 

Torbalı Ege Gazetesi'nde yer alan habere göre, Torbalı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kurt, Torbalı Doğa Koleji ile  ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. İnşaatı aralıksız devam eden kampüs 8 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük okul zincirine sahip olan Doğa Kolejinin 128. kampüsü dünya standartlarında eğitim verecek.”Yeni nesil eğitim” felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirecek olan kampüs inşaatının Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor.

Torbalı Doğa Koleji Kampüsü üç farklı bölümden meydana geliyor. Okulöncesi- ilkokul-ortaokul öğrencilerinin eğitim göreceği bölüm; Anadolu lisesi-Fen lisesi öğrencilerinin eğitim göreceği bölüm ve spor komleksinin olduğu bölümlerden oluşuyor. Kampüste  50 sınıfın yanında havuz, buz pisti, robotik-kodlama, 3D, ekoloji, lego, sanat, müzik atölyeleri; İngilizce uygulama alanları(Oxford Sokağı), laboratuvarlar, kütüphane, akıl oyunları , satranç derslikleri ile spor salonu yer alıyor. 

Anaokulundan liseye kadar her kademede Türkiye’nin en fazla İngilizce ders saatini bünyesinde barındıran Doğa Koleji 5 yaşta 20; ilkokulda 14; 5.sınıfta 20; lisede 13 saat İngilizce eğitim veriyor. Öğrenciler Doğa Kolejinde aldıkları yabancı dil eğitimi ile uluslararası düzeyde iletişim kurabilen bireyler olarak yetişecek. Öğrenciler, Cambridge Sınavlarına katılarak dünyada geçerli sertifikalara sahip olma fırsatına sahip olacak. 
 


Geri Dön