08 / 05 / 2024

Torun Center'ın 2022 yıl sonu piyasa değeri resmen açıklandı! İşte o rakam

Torun Center'ın 2022 yıl sonu piyasa değeri resmen açıklandı! İşte o rakam

Torunlar GYO, İstanbul Mecidiyeköy Dikilitaş'taki Torun Center'ın 2022 yıl sonu değerleme raporunu açıkladı. İşte 5 blokluk projenin piyasa değeri...



Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına ilişkin Esaslar Tebliğinin 40. maddesi uyarınca Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen Torun Center 2022 Yıl Sonu değerleme raporuna göre İstanbul Mecidiyeköy 1199 ada 384 parsel üzerinde yer alan 528 adet bağımsız bölümün takdir edilen KDV hariç toplam pazar değeri 8 milyar 292 milyon 435 bin TL. Taşınmazın KDV dahil toplam pazar değeri ise 9 milyar 785 milyon 73 bin 300 TL olarak değerlendirildi.

575 BAĞIMSIZ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Hazırlanan değerlendirme raporunun içeriğinde özellikleri belirtilen Torun Center Projesi bünyesindeki 575 adet bağımsız bölümün yerinde yapılan incelemesinde yer aldığı sitenin lokasyonuna, taşınmazın sitedeki ve bloktaki konumuna, inşaat kalitesine, mimari özelliklerine ve çevrede yapılan piyasa araştırmalarına göre ayrıca günümüz ekonomik koşulları değerlendirilerek bedelinin tespit edildiği ifade edildi.

Torun Center 2022 yıl sonu değerleme raporunda ayrıca söz konusu taşınmazların bulundukları bölge, konumları, ulaşımı ve kullanım olanakları göz önünde bulundurularak, değerleme konusu taşınmazların "satılabilir" nitelikte olduğu ifade edildi.

Rapora konu taşınmazların GYO portföyüne alınmasında bir sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde, gayrimenkul yatırım ortaklığı portföyünde “bina” olarak bulunmalarında herhangi bir sakınca olmadığı görüşü de bildirildi.

TORUN CENTER'IN ÖZELLİKLERİ

Torun Center, rezidans, ofis ve alışveriş merkezinde oluşan bir karma proje olarak inşaa edildi. Torun Center Projesi, 33.615,15 m² yüzölçümlü 1199 ada, 384 parselde yer alıyor.  Proje bünyesinde A, B, C, D ve E bloklar olmak üzere toplam 5 adet blok mevcut.  

A blok otopark, mağaza ve ofis; B ve C bloklar konut; D blok ofis; E blok ise sosyal tesis bloğudur. Mağaza ve yatay ofis bloğu olan A Blok 5 bodrum ve zemin kat olmak üzere 6 kattan oluşuyor. B Blok zemin ve 43 normal kat olmak üzere toplam 44 kattan oluşuyor.  C Blok zemin ve 43 normal kat olmak üzere toplam 44 kattan oluşuyor • Ofis bloğu olan D Blok, zemin ve 38 normal kat olmak üzere toplam 39 kattan oluşuyor.


Geri Dön